menu
En İyi Ücretsiz Firefox VPN Hizmetleri
En İyi Ücretsiz Firefox VPN Hizmetleri
Bütün gözlerin üzerinizde olduğunu bildiğiniz bir ülkede yaşıyorsanız, VPN kullanmanın öneminin farkında olmalısınız. Bu yazımızda Firefox’u ele alacağız. İşte Firefox için göz önünde bulundurmanız gereken en iyi ücretsiz VPN'lerden bazıları.

Uyarı: Ücretsiz VPN'ler Bazı Riskleri Beraberinde Getirebilir

Listemizin en iyilerine geçmeden önce bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Her gördüğünüz ücretsiz VPN’leri kullanmamanızı tavsiye ederiz. İnceleyeceğimiz VPN'lerin çoğunun şüpheli gizlilik politikaları ve etkileyici olmayan arka planları var.

Coğrafi olarak engellenen içeriğe hızlı bir şekilde erişmek istiyorsanız, size istediğiniz elbette verecektir. Ancak bir VPN'nin çevrimiçi güvenliğinizi artırmasını istiyorsanız, ücretsiz VPN yerine ücretli bir VPN’e göz atmanız gerekiyor.

1. Hoxx VPN

1. Hoxx VPN

Hoxx VPN, Firefox tarayıcısında çalışan popüler ücretsiz VPN'lerden biridir. Hakkında neredeyse 12 bin yorum yapılan Hoxx VPN, mağazada 4.6 yıldıza sahip.

Hoxx VPN, dünya çapında çok sayıda ülkeyi kapsayan 100'den fazla sunucuya sahip. Kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey ücretsiz bir Hoxx hesabı açmak.

Eklenti sitelerin kilidini açmanıza, internet gizliliğinizi artırmanıza, konumunuzu gizlemenize ve kötü amaçlı web sitelerinden kaçınmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca bu VPN makinenizdeki tüm bağlantıları şifreler.

Ne yazık ki Hoxx’ın gizlilik politikasını incelediğimizde bazı hoş olmayan bilgileri ortaya çıkardık:

  • Hoxx günlükleri toplar (tarayıcınız, diliniz, erişim süreleriniz, görüntülenen sayfalarınız ve IP adresiniz dahil).
  • VPN, üçüncü taraf izleme elemanları kullanır.
  • Hoxx, cihazınız hakkında birçok bilgi toplar (donanım modeli, işletim sistemi ve sürümü, benzersiz cihaz tanımlayıcısı, telefon numarası, IMEI numarası ve mobil ağ bilgileri dahil).

Tüm bu verilerin kâr amaçlı satıldığından emin olabilirsiniz.

2. TouchVPN

2. TouchVPN

TouchVPN de ücretsiz VPN’ler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Bu sınırsız ve ücretsiz VPN'de oturum, hız veya bant genişliği sınırlaması yoktur.

Tek tıklamayla bağlan düğmesiyle İsveç, İngiltere, Danimarka, Fransa, ABD, Hollanda ve Kanada'daki sunucuları kullanabilirsiniz.

TouchVPN de son derece güvenlidir. Verilerinizi güvende tutmak için bankacılık sınıfı SSL şifrelemesi kullanır.

Ancak şirketin gizlilik politikası bazı şüphelerle dolu. Hoxx gibi, verilerinizi ve kişisel bilgilerinizi ve diğer bilgilerinizi bir günlüğe kaydeder.

TouchVPN aynı zamanda ABD'den çalıştırılıyor, yani “Beş Göz” bölgesinde (Detaylı bilgi için bkz: UKUSA Anlaşması). Gizliliğinize değer veriyorsanız bu durumdan rahatsız olabilirsiniz.

3. SetupVPN

3. SetupVPN

SetupVPN, Firefox’ta çalışan başka bir ücretsiz VPN'dir.

Önce pozitif yönlerine bakalım:

Güvenlik: SetupVPN tüm iletişimlerinizde 4096 bit askeri sınıf şifreleme kullanır.

Sunucular: Coğrafi olarak engellenen içeriğe erişmek istiyorsanız, uygulama size iyi hizmet edecektir. Dünya çapında 100'den fazla sunucuya sahiptir.

Hız: SetupVPN'in bant genişliği veya hız sınırlaması yoktur.

Peki negatif yönleri nedir? Elbette yine günlükler. Aygıt ve kullanım bilgilerine ek olarak SetupVPN konumunuzu da günlüğe kaydeder. Gizlilik politikasına göre, cihazınızın seyahat hızını bile ölçmekte.

Kullanıcılar ayrıca dünyanın diğer ucundaki sunucuları kullanırken hızda ciddi bir düşüşten şikayetçi olmaktalar.

4. Browsec VPN

4. Browsec VPN

Browsec hem ücretli hem de ücretsiz bir VPN planı sunar. Ancak ücretsiz plan ücretli alternatiften çok daha sınırlıdır.

VPN'nin en büyük dezavantajı bant genişliği kısıtlamasıdır. Ücretsiz kullanıcılar için 1 Mbps ile sınırlıdır. Ücretsiz kullanıcılar ayrıca şirketin 30 sunucusunun yalnızca dördünü kullanabilir, yani coğrafi olarak engellenen içeriğe erişim için bir hizmet olarak avantajlarından bir kısmını kaybeder.

Olumlu yönü ise, Browsec'in gizlilik politikasıyla ilgili biraz daha az etkisi olsa da, şirket anonim verileri, bağlı kuruluşları, reklam verenleri ve diğer mevcut veya potansiyel iş ortakları da dahil olmak üzere üçüncü taraflarla toplu halde paylaşacağını kabul ediyor.

5. Hotspot Shield

5. Hotspot Shield

Browsec gibi, Hotspot Shield hem ücretsiz hem de ücretli bir sürüm sunuyor. Ücretsiz sürüm, Browsec'den daha fazla özelliğe sahiptir. Standart VPN özelliklerine ek olarak, eklenti ayrıca reklam engelleme, izleyici engelleme, çerez engelleme ve kötü amaçlı yazılım koruması da sunar.

Tüm sanal sunucu konumları ücretsiz pakete dahildir. Premium yerlere erişmek istiyorsanız, HotSpot Shield için ödeme yapmanız gerekecektir. Ücretsiz sürüm ayrıca sınırsız bant genişliğine sahiptir.

Şirket, parasını kullanıcılardan ödediği için gizlilik politikası sağlamdır. Hotspot Shield verilerinizi satmıyor. Hotspot Shield son derece kullanıcı dostudur. Firefox için diğer pek çok VPN eklentisinden farklı olarak, hizmeti kullanmaya başlamadan önce bir hesap oluşturmanız gerekmez.

Hotspot Shield ücretsiz olarak kullanılabilse de, premium plan almanın birçok avantajı vardır.

6. ExpressVPN

6. ExpressVPN

Yazımızı en iyi ücretli Firefox VPN hizmetiyle ile sonuçlandıracağız. ExpressVPN’in yıllık planı size ayda sadece 6.67 dolara mal olmaktadır.

148 VPN konumu, kill switch'i, split tunneling ve sıfır bilgili DNS özelliklerine sahip. Bunların hiçbiri baktığımız altı ücretsiz planda mevcut değil. ExpressVPN ayrıca gizlilik korumaları, çoklu VPN protokolleri desteği (TCP / UDP ile OpenVPN, SSTP, L2TP / IPsec ve PPTP) ve AES-256 şifreleme ile birlikte geliyor.

En önemlisi, ExpressVPN günlük tutmuyor. Hiçbir zaman IP adresinizi, tarama geçmişinizi, trafik hedefinizi, trafik meta verilerinizi veya DNS sorgularınızı izlemiyor.