okunma
Sanal özel ağ (VPN) giderek yaygınlaşarak, güvenilir olmayan ağlarda güvende olmanıza yardımcı oluyor. Örneğin, en sevdiğiniz kahve dükkanındaki veya alışveriş merkezindeki Wi-Fi ücretsiz olsalar da tam güven sağlamıyorlar. İyi bir VPN sahibi olmak için de para ödemeniz gerekiyor.
Bir VPN'nin sizin için uygun olup olmadığından emin değilseniz veya para harcamayıp, iPhone'unuz için ücretsiz bir VPN arıyor olabilirsiniz. Bu, özellikle nadir durumlarda bir VPN kullanmanız gerektiğinde kullanışlı olabilir. Gelin iPhone için en iyi ücretsiz VPN'lere bir göz atalım.
Bir VPN'de Neye İhtiyacınız Var?
Çoğu kişi güvenlik nedeniyle VPN kullanır. Ancak tek faydası bu değildir. VPN, coğrafi kısıtlamalar nedeniyle kullanılamayan TV dizilerine veya spor programlarına erişmenize de yardımcı olabilir.
Bir VPN paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Havayolları dahil çoğu çevrimiçi satış mağazası, bulunduğunuz konuma bağlı olarak daha fazla veya daha az ücret alırlar. Kendinizi bulunduğunuz konumdan farklı bir yerdeymiş gibi gösterirseniz, alışveriş yaparken önemli ölçüde tasarruf sağlayabilirsiniz.
İPhone'unuz için en iyi ücretsiz VPN'i seçmeden önce, VPN’i nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu anlamanıza yardımcı olması için bir VPN kullanmanın en iyi nedenlerini araştırın.
1. Hotspot Shield
İPhone için en iyi ücretsiz VPN'i belirlemek zor olsa da, Hotspot Shield listemize girmeyi başarıyor. Bu VPN hızlı, özel ve bulduğumuz hizmetlerin ücretsiz kullanıcıları için en cömert özelliklere sahip.
Tamamen ücretsiz sürümü kullanarak, VPN'e beş farklı cihaz bağlayabilirsiniz. Bant genişliği sınırı günde 500 MB veya ayda 15 GB'tır. Muhtemelen VPN üzerinden tüm işlemlerinizi yapmak için bu sınır yeterli gelmeyecek, ancak birçok durumda işinizi görecektir.
İşin kötü yanı ise, Hotspot Shield'in sizin için seçtiği birkaç VPN sunucusu konumuna bağlanmakla sınırlanıyorsunuz.
2. TunnelBear
TunnelBear, iPhone kullanıcıları için ücretsiz VPN'ler söz konusu olduğunda başka bir popüler seçenektir. Biraz kullandıktan sonra ücretli sürümü tercih edebilirsiniz. Nispeten ekonomiktir ve ücretsiz sürüm üzerinden bazı önemli yükseltmeler sunar.
Ücretsiz sürümle ilgili temel sorun, ayda 500 MB trafikle sınırlı olmanızdır. Yukarıda bahsettiğimiz Hotspot Shield ile kıyasladığımızda TunnelBear ile günde değil, ayda 500 MB alıyorsunuz. Zaman zaman halka açık Wi-Fi'de verilerinizi korumanız gerekiyorsa, ihtiyacınız olan her şeyi size sağlıyor.
TunnelBear, kullanıcıları hakkında çok az veri izliyor. Kaydolmak için adınızı girmeniz bile gerekmiyor.
3. Speedify
VPN'lerin kötü yan etkilerinden birinin tarama hızını yavaşlatmaları olduğu düşünülür. Bu düşünce insanların kurumsal ağlarına uzaktan erişim için VPN kullandıkları eski günlere dayanmaktadır. Elbette bugün hizmet veren birçok VPN'in kullandığı şifreleme zaman zaman bağlantınızı yavaşlatabilir.
Adından da tahmin edeceğiniz gibi Speedify, VPN bağlantınızın mümkün olduğunca hızlı olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Speedify, hızı en üst düzeye çıkarmak için Wi-Fi bağlantınızı ve telefonunuzun mobil verisini birlikte kullanarak çalışıyor. Hizmet ayrıca ücretsiz sürümü kullanarak ayda 5 GB'a kadar veri aktarımı sağlar, ancak bir süre sonra bu limit 1 GB'a düşecektir.
Gizlilik ve performansın peşindeyseniz, Speedify en azından iPhone cihazınız için en iyi VPN uygulaması olabilir. Öte yandan, akış hizmetleri için coğrafi kısıtlamalardan kurtulmak istiyorsanız, başka bir VPN’e bakmanızı öneririz.
4. ProtonVPN
İPhone için en iyi ücretsiz sınırsız VPN’lerden biri, ProtonVPN’dir. Bu listedeki diğer seçeneklerin aksine veri sınırlaması uygulamaz. Ancak bu başka özelliklerde sınırlama olmadığı anlamına da gelmiyor.
ProtonVPN, ne kadar veri tüketebileceğinizi sınırlamak yerine, ücretsiz kullanıcıları tek bir cihazla sınırlar. Yalnızca iPhone'unuz için ücretsiz bir VPN uygulaması arıyorsanız, bu büyük bir sorun yaratmıyor. Ancak birden fazla cihazda kullanmak için bir VPN’e ihtiyacınız varsa, sorun olabiliyor.
ProtonVPN güvenli e-posta hizmeti ProtonMail’i üreten kişilerden geliyor, böylece güvenliğin bu uygulamanın ana odağı olduğundan emin olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz sürümü coğrafi kısıtlamalardan kurtulmak için pek iyi bir tercih değil, çünkü yalnızca üç sunucu konumundan birini seçebiliyorsunuz.
5. Hide.me
ProtonVPN gibi Hide.me de veri sınırlaması koymak yerine sizi tek bir cihazla sınırlıyor. Bu da kendisini iPhone kullanıcıları için en iyi ücretsiz sınırsız VPN kategorisinde bir başka VPN haline getiriyor.
Adından da anlaşılacağı gibi, Hide.me gizlilik bilincine sahip insanlar içindir. Sadece iPhone kullanıcıları için değil; Windows, Mac ve Android için de uygulamalara sahip. Ücretsiz sürüm sizi tek bir cihazla sınırlaması, farklı cihazlar kullananlar için sorun olacaktır.
Reklamların veya hız azaltmanın olmadığını biliyoruz, ancak hizmet başka bazı kısıtlamalar getiriyor. Konum seçiminde Singapur, Kanada veya Hollanda ile kısıtlanıyorsunuz. Bunun yanı sıra ücretli kullanıcılar, 30 farklı ülke arasından seçim yapma seçeneğine sahip.