Hem Ücretsiz Hem Sınırsız En İyi VPN Hizmetleri
Hem Ücretsiz Hem Sınırsız En İyi VPN Hizmetleri
VPN kullanmak önemlidir, ancak hem ücretsiz hem de sınırsız olan bir VPN istiyorsanız ne yazık ki seçeneğiniz biraz sınırlı.

VPN kullanmanın faydaları iyi bilinmektedir. Birini iş akışınıza entegre etmeye karar verdiyseniz, ücretsiz bir çözümle başlamayı deneyebilirsiniz. Birçok ücretsiz teklif, kendileri aracılığıyla gönderebileceğiniz veri miktarını sınırladığından, ücretsiz ve sınırsız bir VPN seçeneği aramak mantıklıdır.

İşte bant genişliğinizi kısıtlamayan en iyi ücretsiz sınırsız VPN'ler. Ücretsiz VPN'ler genellikle bazı büyük riskler taşıdığından, yazımızda ayrıca bu uygulamaları kullanmanın oluşturduğu gizli sınırlamalara bakacağız.

Not: Aşağıdaki hız testlerinde herhangi bir VPN kullanmadan Speedtest.net sonuçlarımız: 11ms ping, 30.21Mbps indirme ve 11.23Mbps yükleme idi.

1. ProtonVPN

1. ProtonVPN

Platformlar: Windows, macOS, Android ve iOS için yerel istemciler. OpenVPN aracılığıyla Linux desteği.

Tamamen ücretsiz mi? Evet, ProtonVPN ayrıca ücretli planlar da sunuyor.

Gizli Sınırlama: Ücretsiz plan sizi ABD, Hollanda ve Japonya'daki sunucularla sınırlıyor. Ücretsiz sunuculardaki yük nedeniyle olası hız yavaşlamaları mevcut. Aynı anda yalnızca bir cihaza bağlanabilirsiniz.

Gizlilik: Web sitesi açıkça şunu belirtmektedir: “ProtonVPN kayıt tutmayan bir VPN hizmetidir. İnternet aktivitenizi takip etmiyoruz veya kaydetmiyoruz. Bu nedenle bu bilgileri üçüncü şahıslara ifşa edemiyoruz. " Hizmet herhangi bir reklam içermez.

Güvenlik: Bağlantılar AES-256 ile şifrelenir. ProtonVPN, PPTP veya diğer güvenli olmayan VPN protokollerini kullanan herhangi bir sunucu sunmaz. Tüm bağlantılar DNS sızıntısı önleme içerir ve bir kill switch kullanma seçeneğiniz vardır.

VPN hızı: 80ms ping, 24.65Mbps indirme ve 10.55Mbps yükleme. İnternete bağlıyken internette gezinmek hızlıydı.

Ne İşe Yarar: Bir VPN için ödeme yapamıyorsanız, ancak yine de gizliliğinize saygı duyan kaliteli bir araç istiyorsanız gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

ProtonVPN, gizlilik merkezli e-posta hizmeti ProtonMail'in arkasındaki ekipten geliyor. Politikaları, ücretli VPN kullanıcılarının ücretsiz kullanıcılara destekte bulunduğunu belirtmektedir, bu nedenle tarama geçmişinizin hiçbir reklamı veya satışı olmamaktadır. Birçok ücretsiz VPN'in şüpheli gizlilik uygulamaları olsa da, ProtonVPN'in şüpheli bir şey yapmadığına güvenebilirsiniz.

Ücretsiz planda sunulan sunucuları olan üç ülke iyi seçilmiştir, bu nedenle bağlanmakta sorun yaşamazsınız. Ayrıca şirket, güçlü gizlilik yasalarına sahip olan İsviçre merkezlidir. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa, ProtonVPN'in diğer bölgelerdeki sunucuları, daha yüksek hızları, ek güvenliği ve daha fazlasını içeren ücretli planlarına bir göz atın.

2. Betternet

2. Betternet

Platformlar: Windows, macOS, Android, iOS ve Chrome için yerel istemciler.

Tamamen ücretsiz mi? Evet, ancak ücretli bir plan da mevcut.

Gizli Sınırlamalar: Hizmet reklam desteklidir, ancak masaüstü uygulamasında herhangi bir reklam tespit etmedik. Mobilde bazen bağlanırken veya bağlantıyı keserken bir video izlemeniz gerekiyor. Ücretsiz planda sınırlı sunucu seçimi var.

Gizlilik: Betternet'in gizlilik politikası, "IP adresinizi VPN oturumunuzun süresinin ötesinde asla saklamayacağını veya kaydetmeyeceğini ve bağlantınızı kestikten sonra IP adresinizi her zaman sileceğimizi belirtir…” Ayrıca, hizmet "çevrimiçi etkinliklerinizin günlüklerini tutmaz." …” Ücretsiz plan için bir hesap oluşturmak isteğe bağlıdır.

Güvenlik: Tüm trafik, "128-bit / 256-bit AES veri şifrelemeli" TLS 1.2 kullanılarak şifrelenir.

VPN hızı: 20ms ping, 24.83Mbps indirme ve 1.26Mbps yükleme. Bu sayılara rağmen Betternet’in kullanımı ProtonVPN'den çok daha yavaş oldu.

Ne İşe Yarar: Hesap oluşturmadan hızlı bağlantı için iyidir, ancak fazla esneklik sağlamaz ve reklamlar rahatsız edici olabilir.

Betternet, başka bir sınırsız ücretsiz VPN'dir. Reklamların kullanımı, ücretsiz VPN'lerden uzak durmanızı tavsiye etmemizin ana nedenlerinden biridir. Ücretsiz plan, birçok sunucuya erişime izin vermediği için oldukça sınırlıdır. Ancak kaydolmakla uğraşmak istemiyorsanız ve hızlı bir şekilde bir VPN'e ihtiyacınız varsa kullanışlı olabilir.

Uygulamayı yüklediğiniz anda uygulama, ödeme bilgileriniz karşılığında premium hizmetin ücretsiz bir deneme sürümünü sunar. Daha fazla konum, daha hızlı bir bağlantı, reklamsız hizmet ve daha fazlasını sunar.

3. Opera VPN

3. Opera VPN

Platformlar: Windows, macOS, Linux ve Android için Opera tarayıcısının bir parçasıdır.

Tamamen ücretsiz mi? Evet; Opera herhangi bir ücretli plan sunmamaktadır.

Gizli Sınırlamalar: Yalnızca masaüstü ve Android'de Opera’nın tarayıcısında çalışır. İOS'ta mevcut değil. Biraz esnek ve teknik olarak bir proxy, VPN değil.

Gizlilik: Opera'nın gizlilik politikası şu şekildedir: "Yerleşik VPN hizmetimizi kullandığınızda, göz atma etkinliğiniz ve kaynak ağ adresinizle ilgili hiçbir bilgiyi kaydetmiyoruz."

Güvenlik: AES-256 ile şifrelenmiştir.

VPN hızı: 115ms ping, 24.04Mbps indirme ve 10.41Mbps yükleme. Testlerimizde Betternet'ten çok daha hızlı hissettirdi.

Ne İşe Yarar: Opera kullanıcıları için ekstra bir yazılıma gerek yoktur. Tarayıcınızın içinde tek tıklamayla VPN bağlantısı sunar.

Opera'nın yıllardır öne çıkan özelliklerinden biri, sınırsız veri içeren yerleşik ücretsiz VPN'idir. Tarayıcıyı kullanan herkes birkaç tıklamayla onu etkinleştirebilir ve tarayıcı içindeki etkinliklerini koruyabilir. Ayarlar > Gelişmiş'e gidin ve VPN'i Etkinleştir sekmesini bulun, ardından etkinleştirmek için adres çubuğundaki VPN düğmesini tıklamanız yeterlidir.

Bölgenizi Amerika, Avrupa veya Asya'nın genel seçeneklerinden seçebilirsiniz. Ancak, hizmet tüm bilgisayarınızı değil, yalnızca tarayıcınızı koruduğundan, bir VPN'den çok bir Proxy gibi çalışmaktadır.

Opera, 2015 yılında VPN şirketi SurfEasy'yi satın aldı. Hizmeti tarayıcısına entegre etmenin yanı sıra, ücretsiz bir VPN ile bağımsız mobil uygulamalar da sundu. Ancak Symantec, SurfEasy'yi 2018'de Opera'dan tekrar satın aldı ve bu da ücretsiz Opera VPN mobil uygulamalarının kapanmasına neden oldu.

Maalesef SurfEasy bu liste için aday değil çünkü ücretsiz planı ayda yalnızca 500MB veri sunuyor.

Genel olarak, sınırlı olmasına rağmen zaten Opera tarayıcısını kullanıyorsanız Opera'nın VPN'i güzel bir bonus. Ancak masaüstünüz için gerçek bir VPN çözümü değil. iPhone ve iPad kullanıcıları için de mevcut değil. Ayrıca, sızıntılardan kaynaklanan güvenlik endişeleri de mevcut.

Sonuç

Bu hizmetlerin bir şekilde para kazanması gerektiğini unutmamak önemlidir. Bir şirkete VPN'ini kullanması için ödeme yapmıyorsanız, bu gelir genellikle reklam sunma veya tarama verilerinizin satışından gelir. Çoğu insan, tarama verilerini meraklı gözlerden korumak için bir VPN kullandığından, bu veri toplama, VPN kullanma amacını ortadan kaldırır.

Kaliteli bir VPN sağlayıcısı seçerken burada incelemediğimiz birçok nokta var. Bunlar iş yaptıkları bölgeyi, müşteri hizmetlerinin kullanılabilirliğini, hizmetin torrentler ve Netflix ile çalışıp çalışmadığını, geçmiş güvenlik sorunlarını ve daha fazlasını içermektedir. Ücretsiz VPN'lere bakarken zaten fazla seçeneğiniz olmadığından bunları tartışmadık.

Bu üç seçenekten ProtonVPN, en iyi sınırsız ücretsiz VPN için açık ara önde. Opera VPN ise masaüstünde etkisiz olduğundan gerçek bir VPN değildir, iOS'ta çalışmaz ve testlerde iyi puan almamıştır. Betternet, üç seçenekten en yavaş olanıdır ve reklam gösteren tek seçenektir. ProtonVPN yalnızca birkaç sunucuya erişime izin verir ve sizi bir seferde bir cihazla sınırlar, gizlilik taahhüdü vardır, asla reklam göstermez ve daha fazla özellik içerir.